Kaffeefrüchte am Strauch, im Hintergrund scheint die Sonne durch das Laub
1000 g Packung Bulungi

Izvrstni visokogorec

Bulungi

Praženje po italijanskem vzoru daje Bulungiju poln okus z intenzivnimi čokoladnimi notami.
V pražarno kave

Lastnosti

Pristen espresso karakter z elegantno in lahko čokoladno noto

4 od 5 zrn

Bulungi - Najboljša, visokogorska, kavna zrna iz Ugande

Bulungi v svahiliju pomeni "zelo dobro"! Prav to velja in lahko začutite v vsakem požirku naše premium vrste kave Bulungi. Skrbno izbrane kavne češnje, ki zorijo pod senčnimi listi platan Matoke in strast malih kmetov, ki te češnje obirajo ročno. Trajnost je namreč za café+co obveza.

Neposredno smo vključeni v kooperativni proces pridelave kave, redno pridelovalce kave tudi obiskujemo in podpiramo njihove druge lokalne projekte.

Pridelava kave je kontrolirana v celotni verigi, vse do pražarne kave na Dunaju. Le tako lahko zagotovimo najboljšo kavo iz Ugande.

Naša visokogorska kava Bulungi

Kavovec za BULUNGI raste v ekvatorialnem pasu na višini 1400 do 1900 metrov nadmorske višine, v senčnih legah. Raste na majhnih poljih pod listi bananovca matoke, zaradi česar ima izjemno kakovost in značilen okus. Takšen način gojenja se imenuje “gojeno v senci”. Polja obdelujejo in upravljajo kmetje, ki ročno, skrbno pobirajo zrele, rdeče plodove in s tem zagotavljajo kakovost, ki je pomembnejša od donosa. Tak način metode pobiranja zrn se imenuje “posamično pobiranje”. Tudi nadaljnja skrbna predelava v surovo kavo in ročno praženje v pražarni na Dunaju zagotavljajo ob vsakem požirku užitek in misli, ki uhajajo na mala kavna polja v Ugandi. Ko vas BULUNGI prepriča in se odločite za “zelo dobro”, se odločite tudi za posebno trajnost, ki jo zagotavlja. Vsaka skodelice café+co premium kave BULUNGI podpira tudi socialno zavedanje in odgovornost.

Bulungi

Bi moralo biti še bolj ekološko?

Potem je naš NABER BIO Fair Trade prava stvar za vas! Njegova zrna izvirajo iz povsem ekološke pridelave in imajo certifikat Fairtrade.

Naša pražarna kave

Druge vrste kave

Morda vas bodo zanimali tudi naslednji izdelki.

Ste pripravljeni?

Kontaktirajte nas ali obiščite naš razstavni prostor.

Imate kakšna vprašanja?

Tu boste našli odgovore na najpomembnejša vprašanja.

Vprašanja & Odgovori

café+co skupina

Tu lahko najdete več podrobnosti o svetu café+co.

O nas

Kaffeetasse

Naša pražarna kave - Največji užitek ob kavi?

Življenje brez kave je mogoče, vendar ni smiselno! Kava je spremljevalka v številnih življenjskih situacijah. Je družabna, spodbudna, polna značaja in potrpežljiva. Tudi njena proizvodnja zahteva potrpežljivost. Zato kavo tradicionalno pražimo ročno.