Zakaj se café+co ukvarja s tem?

  • Neposredna podpora zadrug
  • Popolna sledljivost porekla kave
  • Neposreden stik s pridelovalci in možnost lastne kontrole
  • Zahteve trajnostnega kmetovanja

Zanimivosti: Uganda leži v vzhodni Afriki in je oddaljena približno 5.200 km zračne linije. Njena površina meri 241.550 km², v njej pa živi 36 milijonov prebivalcev. Glavno mesto Kampala, leži 35 km severno od ekvatorja. V jeziku pridelovalcev kave iz zadrug Swahili “bulungi” pomeni “zelo dobro (je uspelo)”.

café+co  podpira otroke iz zadrug

Zadruge napolnijo surova zrnja kave BULUNGI v 60 kilogramske vreče, ki jih brez posrednikov odpeljejo na obalo Kenije in z ladjo preko Hamburga do Dunaja. Tudi zaradi tega lahko trdimo, da kmetje za svoje pridelke prejmejo pošteno plačilo. Tako lahko zadruga investira v projekte, ki izboljšujejo življenjske pogoje svojih članov, pridelovalcev kave. Eden takšnih projektov je tudi “Banyankole” – izgradnja rezervoarjev za deževnico v desetih osnovnih šolah zadruge. V teh rezervoarjih se shranjuje voda potrebna tako za izboljšanje higienskih pogojev, pa tudi kot vir pitne vode. Ob obisku zadruge v letu 2018 smo café+co podpisali pismo o nameri za znatno finančno podporo projekta. “V ‘café+co’ smo veseli, da smo lahko partner zadrugi in s tem pomagamo krepiti lokalno gospodarstvo v Ugandi. Ponosni smo, da lahko s tem dodamo nekaj k razvoju regije.”, je razložil Fritz Kaltenegger, direktor café+co International Holdinga.

Zakaj je BULUNGI nekaj posebnega?

Kavovec za BULUNGI raste v ekvatorialnem pasu na višini 1400 do 1900 metrov nadmorske višine, v senčnih legah. Raste na majhnih poljih pod listi bananovca matoke, zaradi česar ima izjemno kakovost in značilen okus. Takšen način gojenja se imenuje “gojeno v senci”. Polja obdelujejo in upravljajo kmetje, ki ročno, skrbno pobirajo zrele, rdeče plodove in s tem zagotavljajo kakovost, ki je pomembnejša od donosa. Tak način metode pobiranja zrn se imenuje “posamično pobiranje”. Tudi nadaljnja skrbna predelava v surovo kavo in ročno praženje v pražarni na Dunaju zagotavljajo ob vsakem požirku užitek in misli, ki uhajajo na mala kavna polja v Ugandi. Ko vas BULUNGI prepriča in se odločite za “zelo dobro”, se odločite tudi za posebno trajnost, ki jo zagotavlja. Vsaka skodelice café+co premium kave BULUNGI podpira tudi socialno zavedanje in odgovornost. 

V treh minutah nas
pospremite do Ugande

Privoščite si #PERFEKTNOPAVZO – najbolje kar s skodelico café+co kave in se nam ob tem kratkem video posnetku pridružite na kratkem a čudovitem potovanju tam, kjer rastejo in se pobirajo “zelo dobra” BULUNGI kavna zrna.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Zakaj se café+co ukvarja s tem?

  • Neposredna podpora zadrug
  • Popolna sledljivost porekla kave
  • Neposreden stik s pridelovalci in možnost lastne kontrole
  • Zahteve trajnostnega kmetovanja

Zanimivosti: Uganda leži v vzhodni Afriki in je oddaljena približno 5.200 km zračne linije. Njena površina meri 241.550 km², v njej pa živi 36 milijonov prebivalcev. Glavno mesto Kampala, leži 35 km severno od ekvatorja. Uradni jezik je angleščina, v jeziku pridelovalcev kave Swahili pa “bulungi” pomeni: “zelo dobro (je uspelo)”.

café+co  podpira otroke iz zadrug

BULUNGI surova zrnja kave zadruge napolnijo v 60 kilogramske vreče, ki jih odpeljejo na obalo Kenije in z ladjo preko Hamburga do Dunaja brez posrednikov. Tudi zaradi tega lahko trdimo, da kmetje za svoje pridelke prejmejo pošteno plačilo in tako lahko zadruga tudi investira v projekte, ki izboljšujejo življenjske pogoje svojih članov, pridelovalcev kave. Eden takšnih projektov je tudi “Banyankole” – izgradnja rezervoarjev za deževnico v desetih osnovnih šolah zadruge. V teh rezervoarjih se shranjuje voda potrebna tako za izboljšanje higienskih pogojev, pa tudi kot vir pitne vode. Ob obisku zadruge v letu 2018 smo café+co podpisali pismo o nameri za znatno finančno podporo projekta. “V ‘café+co’ smo veseli, da smo lahko partner zadrugi in s tem pomagamo krepiti lokalno gospodarstvo v Ugandi. Ponosni smo, da lahko s tem dodamo nekaj k razvoju regije”, je razložil Fritz Kaltenegger, direktor café+co International Holdinga.

Zakaj je BULUNGI nekaj posebnega?

Kavovec za BULUNGI raste v ekvatorialnem pasu na višini 1400 do 1900 metrov nadmorske višine, v senčnih legah. Raste na majhnih poljih pod listi bananovca matoke, zaradi česar ima izjemno kakovost in značilen okus. Takšen način gojenja se imenuje “gojeno v senci”. Polja obdelujejo in upravljajo kmetje, ki ročno, skrbno pobirajo zrele, rdeče plodove in s tem zagotavljajo kakovost, ki je pomembnejša od donosa. Tak način metode pobiranja zrn se imenuje “posamično pobiranje”. Tudi nadaljnja skrbna predelava v surovo kavo in ročno praženje v pražarni na Dunaju zagotavljajo ob vsakem požirku užitek in misli, ki uhajajo na mala kavna polja v Ugandi. Ko vas BULUNGI prepriča in se odločite za “zelo dobro”, se odločite tudi za posebno trajnost, ki jo zagotavlja. Vsaka skodelice café+co premium kave BULUNGI podpira tudi socialno zavedanje in odgovornost. 

V treh minutah nas
pospremite do Ugande

Privoščite si #PERFEKTNAPAVZA – najbolje kar s skodelico café+co kave in se nam ob tem kratkem video posnetku pridružite na kratkem a čudovitem potovanju tam, kjer rastejo in se pobirajo “zelo dobra” BULUNGI kavna zrna.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden