TRAJNOST V VSAKEM NAPITKU.

Trajnost, ki jo lahko okusite. Opazno boljša. V vsakem lončku.
Za nas, café+co skupino več kot 1700 zaposlenih, je trajnost poslovni koncept. Odjemalcem zagotavljamo sledljivost, ki se prične pri poreklu in pobiralcih kave. Od rastline, preko skodelice do recikliranja, lahko tako na visoki ravni povežemo trajno vizijo upravljanja blagovne znamke, vzgajanje kakovostne kave in vedenje potrošnikov, ki se zavedajo teh vrednot. S čisto vestjo lahko uporabnikom ponudimo in zagotovimo #perfektnopavzo.
Pri café+co izpostavljamo dva kriterija:

  • Trajnost mora biti pri kavi tesno povezana s popolnim okusom.
  • Trajnost mora biti zagotovljena brez kvalitativnih odstopanj.

Trajnost je celotni sistem upravljanja kmetijskega gospodarstva in pridelave hrane. Združuje najboljšo okoljsko prakso, visoko raven biotske raznovrstnosti, ohranjanje naravnih virov, uporabo visokih standardov dobrega počutja živali in način pridelave v skladu s preferencami nekaterih potrošnikov za proizvode, pridelane z uporabo naravnih snovi in postopkov, torej z ekološko pridelavo.
Postopek ekološke pridelave igra tako dvojno družbeno vlogo: po eni strani oskrbuje specifičen trg in s tem zadošča povpraševanju potrošnikov po ekoloških proizvodih, po drugi strani pa zagotavlja javne dobrine in s tem prispeva k varovanju okolja, dobremu počutju živali in razvoju podeželja.
Po vsem svetu je razširjena zavest in želja o stabilnosti in zanesljivosti, okoljevarstveni ozaveščenosti ter o kmetovanju s čutom odgovornosti za socialno blagostanje.
Zato tudi narašča povpraševanje in zanimanje za certificirane blagovne znamke kave. Ta trend je v skladu z vedno večjimi potrebami po trajnih vrednotah in obstojnosti. Za naš café+co sistem je tako zelo pomembno, da trajnost in stabilnost tvorita čvrsto, povezano, neprekinjeno verigo z začetkom pri gojiteljih kavovca, pa vse do skodelice kave, ki je zato odličnega okusa.

O nas

OSTALE REŠITVE

S strateškima partnerjema Rainforest Alliance in Fairtrade polagamo veliko pozornosti izboru kave, ki je vzgojena po klasičnem, tradicionalnem postopku v zagotovljenih, okolju prijaznih pogojih. Naši edinstveni, café+co kava v zrnju BULUNGI, kakor tudi instant kava Good African Coffee ohranjata svoje bistvene hranljive značilnosti, saj sta pripravljeni po posebnem postopku.

POLITIKA VAROVANJA OKOLJA

V Delikomatu po smernicah koncerna café+co international, katerega del smo, konstantno skušamo preprečevati oziroma zmanjševati negativne vplive na okolje z doseganjem zastavljenih ciljev in obvladovanjem vplivov naše dejavnosti na okolje.

BULUNGI
#PERFEKTNAKAVA

maxPLANET

Koncern cafe+co, katerega del je tudi Delikomat, ima novo linijo, ki zagotavlja trajnostni okus in presega obstoječe standarde kvalitete toplih napitkov. maxPLANET izpolnjuje najvišje zahteve po trajnostnem okusu v inovativnem produktu, ki se ga stalno posodablja. Zajema celotno verigo proizvodnje in distribucije toplih napitkov, ki ga je  mogoče doseči z distribucijo iz prodajnih avtomatov.  Z  uporabo okolju »prijaznih« avtomatov z zmanjšano porabo električne energije do uporabe okolju prijaznih lončkov pa vse do najboljšega okusa toplih napitkov. Vsak požirek je užitek brez slabe vesti. Enostavno maksimalno dobro za naš planet! 

Fairtrade

café+co je med prvimi ponudniki Fairtrade kavnih napitkov iz prodajnih avtomatov. S pomočjo Fairtrade-a se izboljšujejo življenjski in delovni pogoji številnih malih proizvajalcev v deželah v razvoju, ki tako prejmejo bolj pravično plačilo.

Rainforest Alliance

café+co je član Rainforest Alliance. S pridobitvijo Rainforest Alliance certifikata podpiramo razvoj trajnostnega in okolju prijaznega gojenja ter pravičnejše delovne pogoje pri proizvodnji kave.

UTZ certifikat

café+co uporablja tudi po ekonomskih, socialnih in ekoloških standardih UTZ certificirane poljedelske izdelke.

4c Association

Dobavitelji kave café+co morajo dokazovati upoštevanje pravil in standardov pravične trgovine in trajnostne pridelave.

café+co single origin

Kavne specialitete, kjer je možno preveriti in dokazati njihovo poreklo.

café+co se zaveda svoje okoljske odgovornosti.

Naši avtomati so opremljeni s sistemom cup-stop, s pomočjo katerega se lahko uporabi s seboj prinesena skodelica, ki jo postavite v izdajno okence avtomata.

Papirnati lončki so narejeni iz papirja in polietilena, ki je zaradi vročih napitkov potreben za notranjo prevleko. Naši dobavitelji trenutno razvijajo papirnate lončke, ki so 100% industrijsko razgradljivi in bodo kmalu na voljo. Plastični lončki, ki jih uporablja café+co, vsebujejo 20% vsebine ”GreenPlasta”. V teh inovativnih lončkih se uporabljajo naravne surovine, ki omogočajo popolno izkušnjo okusa napitkov z največjo možnostjo ohranjanja virov. Hkrati je preostali del surovin fosilnega izvora in zagotavlja potrebno stabilnost in elastičnost.

Več kot 20% lončkov, ki jih uporablja café+co, so že papirnati lončki. Tako delež, ki je bil v letu 2010 le 3,6%, stalno narašča. Z deležem papirnatih lončkov v uporabi se lahko na ravni koncerna café+co s ponosom sklicujemo na letne prihranke 160-230 ton plastike.

ZMANJŠEVANJE KOLIČIN ODPADKOV

S konstantno rastočim deležem papirnatih lončkov v uporabi, se lahko na ravni koncerna café+co s ponosom sklicujemo na letne prihranke plastike med 160-230 ton. Ta količina bi lahko že v roku 3 let 4 kratno narasla. Z dodatnim deležem naravnih surovin v vseh café+co lončkih bi lahko v prihodnje zmanjšali porabo plastičnih materialov do 520 ton letno.

café+co international je bil v Avstriji že večkrat nagrajen z ÖKOPROFIT žigom mesta Dunaj, ki ga podeljujejo podjetjem ali organizacijam, ki so aktivni pri zmanjševanju stroškov z učinkovito izbiro in uporabo virov ter surovin, optimizaciji potekov proizvodnje in zmanjševanju količine odpadkov.

POLNA ENERGIJA V LONČKU. MANJ ELEKTRIČNE ENERGIJE..

S pomočjo združevanja različnih možnosti oziroma funkcionalnosti v enem avtomatu (npr. espresso avtomat, avtomat s klasičnim asortimanom, izdaja večje količine napitka, tople vode za pripravo čaja), želimo s pomočjo stranke, ki se odloči za tak sistem, optimizirati in maksimalno zmanjšati število naprav, ki so priljučene na električno omrežje stranke. Tehnologija, ki se uporablja v “café+co kavnem baru” je bila vgrajena prav s tem namenom.

Švedski laboratorij “Energimyndighetens Testlab” je, ob testiranju šestih namiznih kavnih avtomatov, ki pripravijo svežo kavo, ocenil in odlikoval tehnologijo v »café+co kavnem baru« z najboljšimi ocenami na področju varčnosti in varovanja okolja. “café+co kavni bar” namreč porabi kar do 50% manj električne energije kot konkurenčni avtomati.